Breukelen lanceert slaapstraat voor mensen met slaapproblemen
Ligt u ‘s nachts veel wakker? Doorloop dan nu het nieuwe Slaapstraat-programma bij alle Huisartsenpraktijken in Breukelen. Patiënten die jarenlang met slaapproblemen worstelden, vertellen na het doorlopen van de Slaapstraat nu weer langer en dieper te slapen. Dat is de reden dat Breukelen nu ook start met dit vernieuwende programma dat in Utrecht al zeer succesvol is. In 2019 helpen we graag 30 mensen of meer met de Slaapstraat.
De Slaapstraat is een nog niet eerder gebruikte aanpak, voor iedereen die:
- Vindt dat hij of zij slecht slaapt en hier iets aan wil doen
- Tot nu toe nog geen passende behandeling – of geen baat bij de behandeling heeft gehad
- Zoekt naar een alternatief voor slaapmedicatie
Quote deelnemer Slaapstraat: “Ik sliep al jaren slecht, maar ik wist niet dat ik met deze problemen bij de huisarts terecht kon. De Slaapstraat heeft mij echt een oplossing geboden.”
30 deelnemers gezocht voor de Slaapstraat
Veel mensen blijven met slaapproblemen doorlopen of zijn ontmoedigd geraakt vanwege behandeling die geen of weinig oplossing bood. Volgens landelijke cijfers en percentages zijn er in Breukelen ongeveer 2.000 mensen met slaapproblemen, met name vrouwen vanaf 40 jaar.
De klachten kunnen variëren van moeilijk inslapen tot moeite met doorslapen en van oppervlakkig slapen tot te vroeg wakker worden. Huisarts Sander Kamermans: “Het is belangrijk om iets aan slaapproblemen te doen, want op de lange termijn kan het slechte slapen ernstige gevolgen voor de gezondheid opleveren. Met de komst van de slaapstraat heb ik meer handvatten om écht te kunnen helpen. In 2019 helpen we graag 30 mensen of meer met de Slaapstraat.” Niet iedereen weet dat de huisarts ze hiermee kan helpen. Of ze zijn bang medicatie voorgeschreven te krijgen.
Maak een persoonlijk plan met uw huisarts
Met de komst van de Slaapstraat kan de huisarts u bij slaapproblemen beter helpen en behandelen dan voorheen. Via een uitgebreid gesprek met de huisarts, het invullen van vragenlijsten en een week lang het bijhouden van uw slaapproblemen in een dagboek, ontwikkelt de huisarts samen met u een persoonlijke aanpak. Iedereen die vindt dat hij of zij slecht slaapt, ongeacht de leeftijd, is welkom in de Slaapstraat.
De Slaapstraat | Het stappenplan
-
Aanmelden via de assistente van de huisarts, zoals u gewend bent
-
Afspraak bij de huisarts waar u uw klachten bespreekt
-
De slaapmeetweek: Thuis vult u een vragenlijst in en houdt u een slaapdagboek bij
-
Persoonlijke aanpak maken met uw huisarts waarbij hulp wordt geboden door de huisarts, POH GGZ, fysio- en/of oefentherapeut. Heel soms is verdere diagnose of behandeling in het ziekenhuis nodig.
Meer informatie vindt u op onze programma pagina over slapen.